ZO BEGON HET
Mijn passie voor Bengalen en de wens om anderen te helpen hebben mij ertoe aangezet om een professionele maar kleine, huiselijke cattery te worden.
​
Na 20 jaar katten gehad te hebben, leek het mij tijd voor een nestje. Dit wilde ik niet met normale huiskatten, die we eerder hadden, omdat de asiels daar al vol mee zitten. De Bengaal is een ras dat mij erg aanspreekt. Het ras staat nog dicht bij de natuur, inclusief het gedrag dat daarbij hoort. De energie, de intelligentie en het temperament dat ze hebben vind ik te gek.
Bengalen moet je eigenlijk niet alleen houden. Omdat we klein willen blijven en we een zelf gefokt poesje wilden aanhouden naast onze eerste poes, hebben we toch besloten om haar het eerste jaar zonder soortgenoot op te voeden. Dat is best een klus, je moet echt wel een half uur tot een uur per dag met ze spelen en wandelen om ze hun energie kwijt te laten kunnen.
Omdat ik altijd overal een studie van maak, wilde ik dit ook grondig aanpakken. Ik las boeken, ging naar shows om medefokkers te ontmoeten en te onderzoeken welke uiterlijke kenmerken van Nina we op welke manier kunnen aanvullen, wat betreft de rasstandaarden. Ik heb geleerd over genetica, over erfelijke ziektes en vaak voorkomende problemen, stamboomonderzoek en ik heb haar uitvoerig laten testen. DNA opgestuurd naar Californië, bloedtesten, ontlasting-onderzoek en naar de radioloog in Amsterdam (MCD) om ook HCM en PKD uit te sluiten. Ik wil gezonde, lieve en mooie kittens fokken en ben op zoek gegaan naar de beste dekkater van Nederland. Voor ons eerste nestje heb ik die gevonden aan de andere kant van ons land. Ze kregen prachtige, gezonde kittens. Omdat ik zelf nog niet lang in het vak zit heb ik een aantal lieve foksters om mij heen verzameld met veel ervaring, waar ik voor al mijn vragen terecht kan.
​
-Claudia